Conference Schedule

*Be sure to indicate desire to attend events marked with an asterisk when registering.

Friday, November 9

5:00 PM – 6:00 PM: Opening Ceremonies

7:00 PM – 9:30 PM: Committee Session I

  • Group B: 7:00 PM – 9:20 PM (2 hr, 20 min)

  • Group A: 7:00 PM – 9:25 PM (2 hr, 25 min)

  • Group C: 7:00 PM – 9:30 PM (2 hr, 30 min)

10:00 PM – 11:30 PM: WMHSFest*


Saturday, November 10

9:00 AM – 11:30 AM: Committee Session II

  • Group A: 9:00 AM – 11:30 AM (2 hr, 30 min)

  • Group B: 9:00 AM – 11:45 AM (2 hr, 45 min)

  • Group C: 9:00 AM – 12:00 PM (3 hr)

LUNCH

  • Group A: 11:30 AM – 1 PM (1 hr, 30 min)

  • Group B: 11:45 AM – 1:15 PM (1 hr, 30 min)

  • Group C: 12:00 PM – 1:30 PM (1 hr, 30 min)

12:00 PM – 12:45 PM: Leadership Summit*

1:00 PM – 3:00 PM: Committee Session III

  • Group A: 1:00 PM – 3:30 PM (2 hr, 30 min)

  • Group B: 1:15 PM – 3:30 PM (2 hr, 15 min)

  • Group C: 1:30 PM – 3:30 PM (2 hr)

3:30 PM – 4:00 PM: Afternoon Break

4:00 PM – 6:30 PM: Committee Session IV

  • Group C: 4:00 PM – 6:20 PM (2 hr, 20 min)

  • Group A: 4:00 PM – 6:25 PM (2 hr, 25 min)

  • Group B: 4:00 PM – 6:30 PM (2 hr, 30 min)

9:30 PM – 11:30 PM: Delegate Dance*


Sunday, November 11

10:00 AM – 11:30 AM: Committee Session V

1:00 PM – 2:00 PM: Closing Ceremonies


 

Shuttle Schedule

Each year WMHSMUN provides a shuttling service between the college campus and The Woodlands/The Governor’s Inn. This year, we have had to make some changes in how the busses will operate. Since the new bus company can hold fewer people per bus compared to previous years, it is important to catch these shuttles early and on time to ensure you and your delegates can arrive to their appropriate locations on time. 

The shuttle schedule for conference weekend is as follows: 

Friday, November 9

  • 2:30 pm to 5:30 pm: Shuttle from Governor’s Inn/Woodlands to W&M Sadler Center

  • 9:15 pm to 11:00 pm: Shuttle from W&M Sadler Center to Governor’s Inn/Woodlands


Saturday, November 10

  • 8:00 am to 9:30 am: Shuttle from Governor’s Inn/Woodlands to W&M Sadler Center

  • 7:30 pm to 9:30 pm: Shuttle loop from Governor’s Inn/Woodlands to W&M Sadler Center for Dance

  • 10:30 pm to 11:30 pm: Shuttle from W&M Sadler Center to Governor’s Inn/Woodlands for Dance


Sunday, November 11

  • 9:00 am to 10:30 am: Shuttle from Governor’s Inn/Woodlands to W&M Sadler Center

  • 11:30 am to 1 pm: Shuttle from W&M Sadler Center to Williamsburg Lodge for Closing Ceremonies

  • 2 pm to 3 pm: Shuttle from Williamsburg Lodge to W&M Sadler Center and Governor’s Inn/Woodlands


 

Social Events

At WMHSMUN, we believe that socializing and understanding the host university’s culture are vital to the Model UN experience. Our social events are a mix of time-tested traditions and new productions. Spend time with your fellow delegates and see what our historic city has to offer!

Campus Tours

Date/Time BY REGISTRATION

Delegates may go on a short 45 minute tour around campus before opening ceremonies. Tours will be given by official W&M tour guides. Students can also informally talk with Tribe Ambassadors about campus life and the college process starting at 2:30. As delegates will be walking all over campus, comfortable footwear is strongly recommended. To register for this event, please email registration@wmhsmun.org.

WMHSnacks

9th November | 5:00pm - 6:30pm

There will be pizza provided by our Service branch, served at a first come first serve basis for $1.00. Prior to the first Committee Session delegates can buy pizza in the Sadler Center, Blair Hall, and Small Hall.

WMHSFest  

9th November | 10:00pm - 11:30pm

Come hang out with both new and old friends in the Sadler Center after the first Committee Session. Take a photo at our photo booth, or play some fun games. Popcorn, cotton candy and snow cones will be provided, and delegates can purchase snacks or merchandise from the Service team.

Delegate Dance

10th November | 9:30pm - 11:30pm

This is our much anticipated Saturday Night event! There will be dancing, a DJ and lots of fun! This takes place 9:30-11:30 PM in the Chesapeake Rooms of the Sadler Center. WMHSMUN will also provide an alternative social event in Commonwealth Auditorium to provide a more relaxed environment for our delegates. The alternative event has a performance by one of our a Capella groups, The Stairwells, at 9:45. Their performance will be followed by trivia.